Asgari ücrete ara zam! Canlı yayında açıkladı Asgari ücrete ara zam! Canlı yayında açıkladı

28 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı 2. tur seçimlerinin kesin sonuçları Resmi Gazete'deki son mükerrer sayısında yayımlandıktan sonra YSK Başkanı TBMM'ye geçerek Mustafa Şentop'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mazbatasını teslim etti.

Şentop: "İnşallah yemin töreni öncesinde mazbata Geçici Meclis Başkanı tarafından Cumhurbaşkanı'na takdim edilecek."  dedi. Geçici Meclis Başkanı, geçen hafta en yaşlı üye sıfatında MHP Lideri Devlet Bahçeli olacak.

YSK'ye teşekkür eden Şentop: "Türkiye'de seçimler her zaman çok çekişmeli olur ama önemli olan sistemin ve sürecin güvenilirliğini, şeffaflığını sağlamaktır. Başından beri biz bunu söylüyoruz. Buna itiraz edenler de vardı ama bu yaşanan süreç herkesin kati bir şekilde sistem ve seçim sonuçlarına güvenini sağladı. Bu bakımdan gerek yaptıkları çalışmalar, gerekse kamuoyunu yeterli şekilde bilgilendirmeleri, bu sürecin oluşmasında çok önemli katkı sağlamıştır." diye konuştu.

YSK Başkanı Yener de süreç ile ilgili olarak şöyle konuştu:  "Bu süreçte YSK, tüm verileri siyasi partilerimizle paylaşmış, siyasi partilerimizle birlikte şeffaf bir seçim süreci yürütülmüş ve sonuçlandırılmıştır. Sonuçların Türk milletine ve Türk demokrasisine hayırlı olmasını diliyoruz."