Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yerel seçimlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yerel seçim hazırlıklarının tam gaz devam ettiğini belirten Erdoğan, partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK), Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyeleri, milletvekilleri ve belediye başkanlarının Türkiye genelinde hazırlanan programa göre görevlerine başladıklarını ifade etti. Aday tespiti için titiz bir çalışma yürütüldüğünü vurgulayan Erdoğan, en uygun adaylarla seçimlerden başarılı bir şekilde çıkmayı hedeflediklerini belirtti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretine dair bilgiler de paylaştı. Ziyaretin ağustos ayı içerisinde gerçekleşeceğini belirten Erdoğan, istihbarat ve Dışişleri Bakanlığı yetkililerinin gerekli görüşmeleri yaptığını dile getirdi. Erdoğan, Putin'in Türkiye ziyareti sırasında, Türkiye ve Rusya'nın birlikte çalışarak Karadeniz koridorundan gelecek tahılları un haline getirerek fakir Afrika ve az gelişmiş ülkelere nakil edecekleri bir projeyi de değerlendireceklerini söyledi. Bu projenin, Fransa'nın geçmişte Cezayir ve Ruanda'ya yaptığı tahıl yardımlarına benzer bir amaç taşıdığını ifade etti.

TÜİK'e 21 Sözleşmeli Personel Alınacak TÜİK'e 21 Sözleşmeli Personel Alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri'nde tarihi bir atamaya değindi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nde ilk kez bir kadının amiral rütbesine terfi ettiğini açıklayarak, bu atamadan büyük mutluluk duyduğunu ve bu başarılı kadın subayı tebrik ettiğini belirtti.