Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan, Van Erçiş ilçesindeki düzenlediği mitingde önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gabar'da çıkartılacak olan petrolü vatandaşlara ucuz bir şekilde verileceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması şöyle:

"Bugün bu alanda resmi olarak aldığım rakam 50 bin Vanlı kardeşim alanda. Bu bir şeyi gösteriyor, demek ki 9 gün sonra sandıkları benim Vanlı kardeşlerim patlatacak. İşte bu başarılar birilerinin kabusu oldu. Okul yaparız, üniversite açarız eğitimi ayağa düşürdünüz derler. Hastane açarız, kovid'in üstesinden geliriz milleti hasta ettiniz derler. Köprü yaparız millet bunları mı yiyecek derlet. Karadeniz'de gaz, Gabar'da petrol buluruz milleti kandırıyorsunuz, derler. Gabar'daki petrolü de vatandaşımıza uygun fiyatla vereceğiz. Yerli otomobili yaparız nerede fabrika derler. İşte Gemli'te fabrika, neden gitmiyorsun Kılıçdaroğlu, Meral Hanım neden gitmiyorsun? Yardım alan insanları makarnacı diye aşağılarlar. Dış politikara milletimize gurur kazandırırız, gidip bizi şikayet ederler. Bu zihniyet ülkenin tepesine kara bulut gibi çökecek. "

"CHP LGBT'ci mi, İYİ Parti LGBT'ci mi, HDP LGBT'ci mi?"

21 yılda 96 milyar liralık kamu yatırımını Van'a yaptık. Bu hizmet ve eserlerin sürmesi için hazır mısınız? 14 Mayıs'ta tercihimizi doğrudan yana yapıyor muyuz? Sandıkları 14 Mayıs'ta patlatıyor muyuz? 

Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı Ankara Emniyeti'nde gözaltına alınan Murat Çelik'in yerine Yavuz Doğan atandı

Yüreğimizdeki muhabbetle heybemizdeki projelerle geldik. Bir de onlara sorun, ne getirdiniz diye sorun. CHP'sine, HDP'sine sorun. Hiçbir şey getirdikleri yok hiçbir zaman da getirmeyecekler. Çünkü biz evlatlarımızı PKK, FETÖ terör örgütlerine, LGBT denen sapkınlara teslim etmenin hesabını değil, aile yapımızın güçlendirmenin hesabını yapıyoruz. CHP LGBT'ci mi, İYİ Parti LGBT'ci mi, HDP LGBT'ci mi? O yanlarında da yavrucuklar var onlar biz LGBT'ci değiliz diyebiliyor mu? AK Parti'nin kitabında LGBT yok, MHP'de yok. Cumhur İttifakı'nda asla böyle bir şey yok. Çünkü biz ailenin kutsiyetine inanıyoruz. Ailelerimize leke sürülmesine asla müsaade etmiyoruz.