Saat 16.00'da başlayan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzde 25 olarak kira artış oranını sınırlamaya devam edeceklerini söyledi.

Chery Otomobil Firmasından Dev Kredi Kampanyası: Otomobil Almak İsteyenler İçin %0 Faiz Fırsatı Chery Otomobil Firmasından Dev Kredi Kampanyası: Otomobil Almak İsteyenler İçin %0 Faiz Fırsatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kira artışı konusunda şöyle konuştu:

"Fahiş kira artışlarına karşı geçen sene devreye aldığımız üst sınır uygulaması bu tedbirlerden biriydi. Konut kira sözleşmelerinde oranı yüzde 25 ile sınırlanmıştık. Temmuz ayında yenilenecek kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulamaya devam edeceğiz. Sıfır ve ikinci el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Tamahkarlıktan ve aç gözlülükten kaynaklanan bu meselenin üstüne gideceğiz. Ticaret Bakanlığımız denetimleri daha da sıklaştıracak. Stokçuluk ve fırsatçılık yapanlara asla müsaade edilmeyecektir. Milletin canını yakanlardan muhakkak hesap soracağız. Yeni ekonomi kadromuz enflasyonla mücadelenin yanı sıra uluslararası yatırımlara hız verdi. Seçim belirsizliğin ortadan kalkmasıyla beraber uluslararası yatırımcının ülkemize ilgisi yükseldi. Salgın sonrasında Türkiye'nin yıldızının daha da parladığını görüyoruz. "diye konuştu.