Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Vilnius'a gitmeden önce yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin AB üyeliğinin önünün açılması gerektiğini vurguladı. 50 yıldır Türkiye'nin AB üyeliğinin bekletildiğini belirten Erdoğan, çoğu NATO üyesi olan ülkelerin aynı zamanda AB üyesi olduğuna dikkat çekti. Erdoğan, "Önce gelin Türkiye'nin Avrupa Birliği'nde önünü açın, ondan sonra biz de Finlandiya ile ilgili nasıl onun önünü açtıysak, İsveç'in de önünü açalım. Milletimiz bizden beklentisi var, 50 yılı aştı. Biz Türkiye'yiz çat kapı ülkesi değiliz" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Tahıl Koridoru anlaşmasıyla ilgili olarak, önümüzdeki ay Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bir ziyaretinin beklendiğini söyledi. Erdoğan, Putin ile görüşmelerde bu konuyu ele alacaklarını belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden ile yapılan görüşmede ise F-16 konusu gündeme geldi. Erdoğan, Biden'ın kendisine "elimden gelen her şeyi yapıyorum" dediğini ve Türkiye'nin NATO müttefiki olarak yapmış olduğu ödemelerin karşılığını alamadığını ifade etti. Vilnius'ta Biden ile dar kapsamlı bir görüşme yapacaklarını ve bu konuları görüşeceklerini belirtti. Ayrıca, F-16 konusunun İsveç ile ilişkilendirilmesinin kendilerini üzdüğünü dile getirdi ve bu sıkıntının aşılmasını temenni etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi