Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin İsrail'e Gazze'de ateşkese zorlamak için baskının dozunu sürekli artırdığını belirtti. İsrail'e yönelik alınan ihracat ve ithalat kısıtlamalarını hatırlatan Erdoğan, iç siyasete dair de mesajlar verdi. "Son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine bundan sonra daha kararlı bir şekilde gideceğiz" dedi.

Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Vakıf Haftası Toplu Açılış ve Vakıf İnsan Ödül törenine katılarak bir konuşma yaptı. Konuşmasında, son 21 yılda Anadolu'da ve dünyanın dört bir yanında 5 bin 500 tarihi eserin yeniden ayağa kaldırıldığını belirten Erdoğan, Türkiye'nin kültürel mirasına sahip çıktığını vurguladı.

İsrail'e yönelik olarak, Türkiye'nin Gazze'ye en fazla yardım gönderen ülke olduğunu ifade eden Erdoğan, İsrail'in soykırımlarına karşı baskıyı artırdıklarını ve ihracat-ithalat kısıtlamaları getirdiklerini dile getirdi.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Erdoğan, iç siyasette yaşanan serzenişlere de değindi. "Son dönemde artan serzenişlerin farkındayız. Tespit ettiğimiz tüm hataların varsa ihanetlerin üzerine inşallah bundan sonra çok daha kararlı bir şekilde gideceğiz" diyerek, hatalara ve ihanetlere karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurguladı. Kamu hizmetlerinin kusursuz sunulması için her türlü tedbiri alacaklarını ve bürokratik atalete müsaade etmeyeceklerini ifade etti.