YAŞ Kararlarını Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan imzaladı. Böylece TSK'nin yeni komuta kademesi belli oldu.

32 general ve amiral bir üst rütbeye, 63 albay ise general ve amiralliğe yükseltildi. 24 general ve amiralin görev süreleri bir yıl, 365 albayın görev süreleri ise iki yıl süre ile uzatıldı.

2 general yaş haddi nedeniyle 01 Eylül 2023 tarihinden, 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2023 tarihinden geçerli olarak emekliye sevk edildi.

 Kara Kuvvetleri Komutanı ile Hava Kuvvetleri Komutanı emekliliğe sevk edildi

 Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa AVSEVER yaş haddi, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla GÜLAN kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildiklerinden, Genelkurmay Başkanlığına 2’nci Ordu Komutanı Orgeneral Metin GÜRAK, Kara Kuvvetleri Komutanlığına Genelkurmay II' nci Başkanı Orgeneral Selçuk BAYRAKTAROĞLU ve Hava Kuvvetleri Komutanlığına Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU atandı.

genelkurmay başkanı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin GÜRAK

hava kuvvetleri komutanı

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ziya Cemal KADIOĞLU

 Halen 266 olan general ve amiral sayısı, 30 Ağustos 2023 tarihi itibarıyla 286 olacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada:

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

"Bir üst rütbeye yükselen, görev süreleri uzatılan general, amiral ve albayların yeni rütbe ve görevlerinin Milletimize, Devletimize, Silahlı Kuvvetlerimize ve ailelerine hayırlı olmasını dileriz. Büyük bir özveri ve onurla görev sürelerini tamamlayarak emekliye ayrılacak olan general, amiral ve albaylara hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, hayatlarının yeni dönemlerinin aileleri ile birlikte sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ederiz.” denildi.