Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı Diyanet, 'Suudi Arabistan'da makam aracı' iddiasını yalanladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılı kapanışı nedeniyle Haydarpaşa Lisesi'nde düzenlenen sertifika dağıtım törenine katıldı. Okula vardıklarında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bakan Tekin, öğrenciler ve öğretmenler tarafından çiçeklerle karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, yaklaşık 89 yıllık geçmişiyle ülkenin en eski ve prestijli eğitim kurumlarından biri olan Haydarpaşa Lisesi'nde bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başarıyla tamamladıkları 2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının eğitim camiasındaki tüm paydaşlara hayırlı olmasını dileyerek, karnelerini almanın sevincini yaşayan tüm öğrencilerini de alnından öperek tebrik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, her eğitim-öğretim yılı sonunda tıpkı Haydarpaşa Lisesi'nde olduğu gibi bilgili, kültürlü, ahlaklı, vicdanlı ve özgüven sahibi nesiller yetiştirmenin gururunu yaşadıklarını vurguladı. Sözlerine şöyle devam etti: "Öğrencilerimizle her buluştuğumuzda geleceğe daha umutla, çok daha güvenle bakıyoruz. Çocuklarımızın sesine kulak verdikçe Türkiye'nin parlak geleceğine olan inancımız katlanarak artıyor. Hiç şüphesiz ki; Bunun başında öğretmenler gelmektedir.5-6 yaşından itibaren çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin bel kemiğidir.Öğretmen kültürümüzde sadece bilgi veren değil, aynı zamanda keşfedendir karakterini şefkatle şekillendiren bir kalp işçisi olan öğrencinin içindeki özü ortaya çıkarır.

Erdoğan, Hz. Ali'nin "Bana harf öğretenin kulu olurum" sözünün aslında bir talebenin hocasına olan minnet borcunun sınırlarını çizdiğini belirtti. Birinci emri “Oku!” olan bir inancın müminleri olarak Erdoğan, öğrencilerine sadece ilim değil, akıl, ilim ve ahlak da aşılayan öğretmenlerin karşılığını asla ödeyemeyeceklerini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatana, millete, devlete iyi bireyler yetiştirme idealiyle görev yapan tüm öğretmenlere kendisi ve millet adına şükranlarını sundu. Çocuklarının eğitimi için ellerindeki tüm imkânları gönülden kullanan velileri de tebrik etti. Konuşmasında, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin bu yıl dini ve milli bayram kutlamalarını bir nebze olsun sönük hale getirmesinin yarattığı buruk duyguya değindi. Afette hayatını kaybeden başta öğrenci ve öğretmenler olmak üzere 50 binden fazla vatandaşın yüreklerinde hâlâ yanan acıya değindi. Erdoğan bu vesileyle ailelere ve asil millete taziyelerini iletti. Aybüke Yalçın'dan Necmettin Yılmaz'a kadar 192 şehit öğretmene de saygı duruşunda bulundu. Şehit öğretmenlerimizin uğruna canlarını verdikleri değerleri korumaya devam edeceklerini vurguladı. Depremden etkilenen şehirleri de en kısa sürede yeniden inşa edeceklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de ilk ve ortaöğretimde 19 milyon, yükseköğretimde 8 milyon olmak üzere yaklaşık 27 milyon öğrencinin bulunduğunu bildirdi. Geleceğin teminatı olan çocukların en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkanlarını seferber ettiklerinden bahsetti. “2002 yılından bu yana her yıl bütçenin aslan payını eğitime ayırdık.'' dedi.