Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne katılmak üzere ziyaret gerçekleştirecek. Bu ziyaret sırasında ABD Başkanı Joe Biden, İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ve Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis gibi önemli isimlerle kritik görüşmeler yapacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, zirve kapsamında Ukrayna'daki savaş ve NATO coğrafyasında meydan okumalara ilişkin stratejik düzeyde görüş alışverişi yapılacak. NATO tarafından tespit edilen temel tehditler karşısında savunma yapılanmasının güçlendirilmesi ve caydırıcılığın artırılması da ele alınacak konular arasında yer alıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, zirve öncesinde NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile birlikte İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile üçlü bir toplantı yapacak. Ayrıca Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ve ABD Başkanı Joe Biden ile de ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirmesi bekleniyor.

Zirve sürecinde, NATO'nun Rusya ile doğrudan karşı karşıya gelme riskini en aza indirmek amacıyla Ukrayna'nın üyeliği konusunda önlemli adımlar atılması düşünülüyor. Bu çerçevede, Ukrayna ile işbirliğinin artırılarak NATO-Ukrayna Komisyonu'nun NATO-Ukrayna Konseyi'ne yükseltilmesi planlanıyor. Bu durum, NATO'nun Ukrayna ile iş birliğini genişletmesini ve ilişkileri güçlendirmesini sağlayacaktır.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak Vergi müfettişleri 24 saat sahada olacak

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi