Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son gelişmeleri ele almak üzere Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefon görüşmeleri gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısına ara vererek Filistin Devlet Başkanı Abbas ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'deki son gelişmeler ve bölgedeki gerilim konuları ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve sükunetin sağlanması için elinden gelen çabayı gösterdiğini ifade etti.

Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor Bakan Işıkhan duyurdu: O işlemler artık dijital oluyor

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ile de telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin'deki son gelişmeler ve bölgedeki gerilim ele alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm taraflara sağduyu çağrısında bulunarak, bölgedeki şiddetin sona ermesi ve sükunetin sağlanması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, bu çerçevede Türkiye'nin bölgedeki çatışmaların sona ermesi ve kalıcı barışın sağlanması için gösterdiği çabaların artarak devam edeceğini belirtti. Bölgedeki endişe verici çatışmaların sonlandırılması ve tüm bölge için barışın tesisi amacıyla Türkiye'nin gayretlerinin sürdüğünü vurguladı.