Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinesini açıkladıktan sonra Türkiye'nin ekonomisinde hareketlilik sağlamak amacıyla önemli adımlar atılacağını duyurdu. 5 yıllık dönemde 6 milyon istihdam hedefine ulaşmak ve vatandaşların gelirini artırmak için çeşitli reformlar hayata geçirilecek. Ayrıca hayat pahalılığına karşı da köklü önlemler alınacak. İşte ekonomideki yeni yol haritası:

Kabine Güven ve İstikrar Ekibi İle Ekonomi Yönetimi: Yeni kabine, güven ve istikrarı sağlamak için ekonomi yönetiminde görev alacak isimlerle oluşturulacak. AK Parti'nin ekonomi kurmayları, Hükümet Programı'nın ekonomi ayağını hazırlayacak. Bu programda, seçim sonuçları ve toplumun tüm kesimlerinden gelen talepler dikkate alınacak.

Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı Amasya'da hayvana eziyet! Bakanlık olaya el attı: 5 gözaltı

Fahiş Kira Artışına Karşı Önlemler: Nüfusu artan ve fiyat artışlarının en çok hissedildiği şehirlerin yeniden yapılandırılması sağlanacak. Meclis'in gündemine gelecek ilk yasal düzenleme, kiracıları korumak amacıyla uygulamaya alınan yüzde 25'lik kira artışı tavanının süresinin uzatılması olacak. Ayrıca fahiş kira artışını önlemek için Türk Ceza Kanunu'nda hapis ve idari para cezasını içeren düzenlemeler yapılacak.

Ekonomi Eylem Planı ve Büyüme Hedefleri: Yeni kabinede görev alacak ekonomi ekibi, 5 yıllık Ekonomi Eylem Planı'nı uygulamaya koyacak. Türkiye'yi üst gelir grubuna taşımak hedeflenirken, yüzde 5.5 büyüme, 1.5 trilyon dolarlık milli gelir ve kişi başına düşen gelirin 16 bin dolar seviyesine çıkarılması amaçlanıyor. Yeni ekonomi yönetimi, reel sektörü güçlendirmeye, gençlere destek vermeye, yatırımları teşvik etmeye, kalkınma ve büyük projeleri hızlandırmaya, sosyal politikaları yaygınlaştırmaya ve yeni nesil atılımlara odaklanacak.

EN DÜŞÜK MEMUR MAAŞI 22 BİN TL OLACAK

Yaklaşık 1 milyon küçük esnafın prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi için de yasal düzenleme gerekiyor. Toplam 6 milyon emeklinin aylığına refah payı eklenmesine ilişkin düzenleme yapılacak. En düşük memur maaşı 22 bin liraya çıkacak. Asgari ücret 500 dolar (10 bin lira) seviyesine çıkarılacak.