Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden sonra İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun yaktığı 'değişim' ateşi, gündem olmaya devam ediyor.

CHP'de genel başkan yardımcılığı ve parti sözcülüğü yapmış Bülent Tezcan'ının da katıldığı 'değişim' çağrısı geniş yankı uyandırdı.

CHP'de değişim çağrısı yapan Bülent Tezcan şu ifadeleri kaydetti:

 "Böyle büyük bir travmanın yaşandığı yerde, 13 yıl genel başkanlık yaptıktan sonra, bir kere değişim öncelikle genel başkanla olmalı. Genel başkanla birlikte liderlik kadrosunun değişmesi lazım. Ben de dahil" 

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

"Seçim bittiği gün beklediğim de oydu: Kemal Bey'in 'Bütün seçmene, partiye teşekkür ediyorum. Buraya kadar getirdik. Bundan sonra toplumun ihtiyacı yeni bir kadro görmektir. Ben olağanüstü kurultayı topluyorum, yeni dönemde aday olmuyorum. Bu değişimi koordine edeceğim. (Birisini getireceğim değil) Değişime önder olacağım' demesini beklerdik."

Bülent Tezcan'ın sözlerine CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Tezcan'ın sözlerinin kendi fikirleri olduğunun altını çizerek, bu tür konuların parti içerisinde kalması gerektiğini söyledi.

''Tabii ki Sayın Tezcan'ın kendi düşüncesi. Kongre takvimimiz başladı. Temmuzda mahalle delegeleri seçimi yapılacak; ardından ilçe kongreleri, il kongreleri... İnanıyorum ki yerel seçimden önce uygun bir takvimde de kurultay gerçekleşecektir.

Sayın Genel Başkan aday olur olmaz, kendi takdirleri. Ama başka adaylar da çıkabilir. Her bir CHP üyesinin böyle bir talep açma hakkı var. Kurultay sürecinde bu değerlendirilir ve yerine getirilir.

Ben şu anda sürecin devam ettiğini ve bu süreci tıkayacak hiçbir konunun gündeme gelmemesini dilerim. Biz tabii ki kendi partimiz içinde değerlendirmelerimizi, eleştirilerimizi yapacağız. En son da kurultay delegelerimiz yeni bir yönetim veya mevcut yönetim, neyse, bunu değerlendirecek. Ben bu yapıların tamamen parti içinde kalması gerektiğini düşünüyorum. Biz sosyal demokrat bir partiyiz. Tartışırız, konuşuruz, değerlendirme yaparız. Ama bunun parti içinde değerlendirilmesi daha uygun olur.''