CHP'li Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer'den 'Kent Uzlaşısı' İtirafı

Esenyurt Belediye Başkan Adayı Ahmet Özer, DEM Parti ile CHP iş birliğinde 'kent uzlaşısı'nın adayı olarak ortaya çıktığını itiraf etti. Özer, katıldığı bir canlı yayında CHP'den gelen teklifi seve seve kabul ettiğini belirtti. Daha önce 'Kürt devleti kurulmalı' çıkışı ile gündeme gelen Özer, DEM Parti'nin ülkenin barışı için önemli bir teminat olduğunu vurguladı.

Bakan Bayraktar: 150 personel için alım sürecini İŞKUR üzerinden başlattık Bakan Bayraktar: 150 personel için alım sürecini İŞKUR üzerinden başlattık

Özer, KRT ekranlarında yaptığı açıklamada, "Bana böyle bir öneri yapıldığında da seve seve kabul ettim. Cumhuriyet Halk Partisi bana böyle bir adaylık önerdi." ifadelerini kullandı.

CHP lideri Özgür Özel'in açıklamalarını destekleyen Özer, CHP'nin kurumsal kimliğini yansıttığını belirtirken, CHP'de yaşanan iç krize neden olan Burcu Köksal'ın açıklamalarını ise "doğru bulmadığını" ifade etti.

Prof. Dr. Ahmet Özer, geçmişte 'kürt meselesi' üzerine çalışan bir akademisyen olarak tanınıyor ve bu konuda birçok lidere danışmanlık yaptığını ifade ediyor. Kendisi aynı zamanda Güneydoğu'nun sosyo-ekonomik yapısı ve yerel yönetimler konularında da çalışmalar yürütmüş bir isimdir.

CHP'nin Esenyurt belediye başkan adayı olarak gösterilen Özer, sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekilen diğer adayların yerine Özgür Özel tarafından aday gösterilmişti.