Sosyal medyada dolaşıma giren para sayma görüntülerine ilişkin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi. Açıklamada, görüntülerin 2019 Aralık ayında çekildiği ve Sarıyer'deki İl Başkanlığı binasının satın alınması süreciyle ilgili olduğu belirtildi.

CHP'nin İstanbul İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, söz konusu görüntülerin 2019 yılında gerçekleştirilen binanın satın alınma sürecine ait olduğu ve bunun belgelerle kanıtlandığı ifade edildi. Ayrıca, görüntülerin çekildiği tarihe dair bir evrak paylaşılarak, bu olayın tarihsel bağlamı net bir şekilde ortaya konuldu.

Açıklamada, görüntülerin binanın satın alınması sırasında çekildiği ve güvenlik kamerası görüntülerinin kaydedildiği yerin CHP İstanbul İl Başkanlığı binası değil, mal sahibinin avukatı olan Gökhan Taşkapan'ın ofisi olduğu belirtildi. Bu durumun net bir şekilde belgelendirilmesiyle, görüntülerin tarih ve yer bakımından net bir şekilde tanımlanması sağlandı.

Tahminleriyle Ünlü Analist İslam Memiş Altın Hakkında Konuştu! Tüm Yatırımcıları Etkileyecek Tahminleriyle Ünlü Analist İslam Memiş Altın Hakkında Konuştu! Tüm Yatırımcıları Etkileyecek

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın açıklamasına göre, görüntülerin kasıtlı bir şekilde yanıltıcı bir amaçla kullanıldığı ve gerçekleştiği tarih ile ilişkilendirilen olaylar arasında bir bağlantı bulunmadığı belirtildi. Bu bağlamda, 4,5 yıl öncesine ait olan bir olayın günümüzde gündemde tutulmaya çalışılmasının eleştirildiği ifade edildi.