4-5 Kasım tarihlerinde Ankara Spor Salonu'nda "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı altında gerçekleştirilecek olan CHP'nin 38. Olağan Kurultayı, Ekrem İmamoğlu'nun divan başkanlığında yapılacak. Bu önemli günde delegeler, 13 yıldır partinin başında olan Kemal Kılıçdaroğlu ve Manisa Milletvekili Özgür Özel arasında bir seçim yapacak.

Destek ve Rekabet

Delegelerin desteğini kazanma yarışı da kızışmış durumda. İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, Özgür Özel'e 185 İstanbul delegesinin desteğini vereceğini açıklarken, Ümit Erkol başkanlığında 55 il başkanı da Kılıçdaroğlu lehine deklarasyon yayımladı. Özgür Özel, daha fazla destek için il başkanlarıyla görüşmelerine devam ederken, Kılıçdaroğlu'nun da kurultay delegeleriyle bir araya geleceği bekleniyor.

Parti Meclisi Üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu

Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelerinin de belirleneceği kurultayda, adaylar arasında uzlaşma sağlanması halinde PM seçimleri "blok liste" ve "fermuar" yöntemleriyle gerçekleştirilecek. Uzlaşma olmaması durumunda ise adaylar "anahtar listesi" ile PM'ye yakın isimlerin seçilmesini hedefleyecek.

Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi Avukattan, başörtülü hakimler için 'reddi hakim' talebi

Kurultay Hazırlıkları ve Yazım Yanlışı

Kurultay öncesi salon hazırlıklarında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Kılıçdaroğlu'nun destekçileri tarafından asılan "Asla Yanlız Yürümeyeceksin" yazılı pankart, içerdiği yazım hatasıyla sosyal medyada alay konusu oldu. Bu hata, kurultay hazırlıklarının titizlikle yürütüldüğü bir ortamda dahi dikkatlerin dağılabileceğini gösterdi.

PM'den seçilecek MYK üyeleri, milletvekili ve belediye başkanları listelerini onaylama yetkisine sahip olacak. Parti, kurultay sonrasında oluşacak 60 kişilik PM ile yeni dönem siyasi stratejilerini ve hedeflerini belirleyecek.