Cumhuriyet Halk Partisi'nin 38. Olağan Kurultayı'ndan zaferle çıkan Özgür Özel oldu. Kılıçdaroğlu ise 13 yıl sonra genel başkanlık koltuğuna veda etti.
Kılıçdaroğlu, seçim sonrası sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla Özgür Özel' i tebrik etti. Ve bugüne kadar mücadelesinde yabında olan ona omuz veren herkese teşekkür ettiğini ifade etti. 

Sosyal medyadan yaptığı açıklamada genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 38. Olağan Kurultayı sonrası şunları dile getirdi;  "Büyük Önderimiz Atatürk'ün emanetini, bugüne kadar onurla taşıdım. Ve bugün, kurultay delegelerimizin verdiği kararla, Genel Başkanlık görevine veda ediyorum. Bugüne kadar mücadelemize omuz veren herkese teşekkür ederim. Genel Başkanlık görevine seçilen yeni Genel Başkanımız Özgür Özel'i kutluyor, başarılar diliyorum" paylaşımında bulundu.

Manisa Milletvekili ve CHP Grup Başkanı Özgür Özel, bugün yapılan 38. Olağan Kurultay'da partinin 8. genel başkanı seçilmiş oldu.

Yeni genel başkan Özgür Özel' in hayatı

Özel, 1974'de Manisa'da doğdu.

Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesinde lisans eğitimini tamamlayan Özel, 1999'da serbest eczacılığa başladı.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Manisa Eczacı Odasında 2001-2007 yılları arasında bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulunan Özel, 2007- 2011 yılları arasında Türk Eczacıları Birliğinde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini yürüttü.

Özel, 24, 25, 26, 27 ve 28. dönemlerde Manisa Milletvekili seçildi.

25, 26 ve 27. dönemlerde CHP Grup Başkan Vekili olarak görev yapan Özel, 28. dönemde CHP Grup Başkanlığı'nı üstlendi.

Almanca ve İngilizce bilen Özel, evli ve 1 çocuk babası