Ağbaba, TÜİK'in temmuzdan itibaren açıkladığı enflasyon oranları, 2023 GSYH rakamları ve Merkez Bankası'nın 2024 enflasyon beklentisi gibi önemli ekonomik göstergeleri dikkate alarak, 2024 yılı Ocak-Temmuz dönemi için asgari ücretin en az net 19 bin 372 lira olması gerektiğini belirtti.

Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var Kamuda tasarruf paketine CHP'den ilk yorum: 4 eksik var

Asgari ücretin yıllık tespit edilmesinin gerçekçi olmadığını savunan Ağbaba, özellikle enflasyonun hızlı bir şekilde arttığı koşullarda 1 yıllık asgari ücretin emekçilere yeterli olamayacağına vurgu yaptı. Bu nedenle, asgari ücretin 6 aylık periyotlar halinde belirlenmesinin daha doğru bir yaklaşım olduğunu ifade etti. Ayrıca, ülke ekonomisinin büyümesiyle paralel olarak emekçilere düşen payın artması gerektiğine dikkat çekti.

Açıklamasında, devletin resmi verileri, TÜİK ve Merkez Bankası verileriyle yaptıkları asgari ücret hesabının, reel enflasyonun daha yüksek çıkabileceğini ve bağımsız kuruluşların verilerine göre daha düşük olduğunu belirten Ağbaba, önerdikleri asgari ücretin, emekçilerin yaşadığı kayıpları telafi edebilecek en alt sınır olduğunu ifade etti. Ocak-Temmuz 2024 dönemi için belirledikleri rakamın, ekonomik gerçekliklere uygun olduğunu ve asgari ücretlinin yaşam standartlarını korumak adına önemli olduğunu vurguladı.