Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM'deki grup toplantısında, son üç ay içerisinde aynı üs bölgesinden gelen 9 şehit haberi üzerine duyduğu üzüntüyü ve tepkisini dile getirdi. Özel, "Evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak değil, kanı akmayacak. Biz buna itiraz ediyoruz" dedi.

Şehit haberlerinin ardından yapılan eleştirilere değinen Özgür Özel, ekonomi, dış politika ve içişlerindeki zafiyetlere karşı eleştirilerin normal olduğunu belirtti. Ancak, şehit haberlerinin geldiği zamanlarda konuşmanın engellenmeye çalışılmasına karşı çıkarak, "Biz konuşacağız ki evlatlarımızın kanı yerde kalmayacak değil, kanı akmayacak. Biz buna itiraz ediyoruz" dedi.

Özel ayrıca, şehit cenazelerine yapılan provokasyonları ve kendilerine yönelik protesto girişimlerini eleştirerek, diğer partileri bu konuda birlik olmaya çağırdı. Şehit haberlerinin ardından partilerin tutumlarını açıklamak adına bir bildirgeyi Meclis Başkanlığı'na sunduklarını ifade etti.

Parti politikalarından da bahseden CHP lideri, seçim amaçlı olmadıklarını, herkesin yaşadığı acılara duyarsız kalmadan, tüm emekçilere sevgi ve saygıyla yaklaştıklarını vurguladı. Ayrıca, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin ülkenin genleriyle oynayarak kötülük yaptığını öne sürdü ve dış politikada Türkiye'yi yalnızlaştırdığını iddia etti.

Özel'in konuşmasında, Pençe operasyonunun süresi boyunca elde edilen siyasi ve askeri hedeflerin değerlendirilmesi ve Suriye'deki askerlerin ihtiyaçlarının takip edilmesi gerektiğini belirttiği bölümler de dikkat çekti.