Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yerel seçimlere az bir süre kala belediye başkan adayları üzerindeki çalışmaları hız kazandı. Aydın, Adana ve Mersin'de mevcut büyükşehir belediye başkanlarıyla devam kararı alınırken, İzmir'de Tunç Soyer'in yerine Bornova Belediyesi eski Başkanı Olgun Atilla'nın aday gösterilmesi gündemde.

İzmir'de Yeni Rota: Olgun Atilla

Genel Başkan Özgür Özel'in, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Olgun Atilla'yı tercih edebileceği konuşuluyor. Atilla'nın gençliği, belediye başkanlığı tecrübesi ve parti içindeki etkin konumu, İzmir adaylığında öne çıkardığı dile getiriliyor.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

3 Büyükşehirde Mevcut Başkanlarla Yola Devam

CHP, Adana, Mersin ve Aydın'da mevcut belediye başkanlarını yeniden aday gösterecek. Zeydan Karalar (Adana), Vahap Seçer (Mersin) ve Özlem Çerçioğlu (Aydın) bu şehirlerde partinin yüzü olacak.

Antalya ve Hatay'da Durum Belirsiz

Antalya ve Hatay'da ise aday belirleme süreci henüz netlik kazanmadı. Antalya'da Muhittin Böcek ve Ümit Uysal arasında tercih yapılması beklenirken, Hatay'da Lütfü Savaş'ın durumu tartışma konusu.

Selin Sayek Böke İzmir İçin Gündemde mi?

İzmir'de, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke'nin adaylığı da konuşulanlar arasında. Ancak Böke'nin bu öneriye şu anlık sıcak bakmadığı bilgisi de gelen kulis bilgileri arasında.

Parti Meclisi Toplantısı

CHP'nin Parti Meclisi toplantısında 300'e yakın adayın isminin açıklanması bekleniyor.