28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turundan istediği sonucu alamayan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlık koltuğu tartışılmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak Cumhurbaşkanı Erdoğan Açıkladı: Atama Takvimi Yarın Yayınlanacak

Partisi içerisinde yer alan muhalif kesimin isyan bayrağını çekmesi ile Kılıçdaroğlu'nun bundan sonrasında nasıl bir yol haritası izleyeceği merak konusu oldu.

Seçim sonrası birçok kesimden Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Başkanlığı görevini bırakması çağrısı yapılmasına rağmen Kılıçdaroğlu 28 Mayıs seçim gecesi sonuçlarının netleşmesinin ardından yaptığı açıklamada "Bana oy veren 25 milyon vatandaşımızı moralli bir şekilde dimdik ayakta görmek istiyorum, yürüyüşümüz sürüyor ve buradayız" diyerek genel başkanlık koltuğunu bırakmayacağı mesajını verdi.

Öte yandan Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa devam edeceğine dair verdiği mesajın akabininde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu "Kimse endişe etmesin. Her şey yeniden başlıyor. Unutmayın değişmeyen tek şey değişimdir" diyerek CHP genel başkanlık görevine hazır olduğunun mesajını verdi.

Ancak Ankara kulislerinden edinilen son bilgilere göre CHP içerisinde koltuğu isteyen tek kişi Ekrem İmamoğlu değil. İmaoğlu'na rakip olacak bazı isimler, öne çıkmaya başladı.

Ankara'daki yoğun trafiğin ardından gelen son bilgilere göre  CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in de CHP Genel Başkanlığı koltuğuna talip olduğu öğenildi. Özel'in seçim sonuçlarıyla ilgili yaptığı son değerlendirmede "Hiçbir şey olmamış gibi davranmıyoruz. Üzerimize düşenin fazlasını yapacağız" ifadelerini kullanması "Görevi istiyor" şeklinde yorumlanmıştı.

Eski CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin de yaptığı son açıklamada "Bizim fıtratımızda adam satmak yoktur ama sayın Kılıçdaroğlu çekilirse genel başkanlığa aday olmayı düşünebilirim" diyerek genel başkanlık koltuğuna talip olduğunu açık açık beyan etti.