Yerel seçime sayılı günler kala, CHP ve DEM Parti arasındaki ittifak çalışmaları hız kazanıyor. İstanbul'da 'Kent Uzlaşısı' adı altında iş birliği yapan CHP ve DEM Parti'nin, İzmit ilçesinde de bir adaylık anlaşması yapacağına dair çıkan iddialar, DEM Parti Genel Merkezi tarafından yalanlandı.

Önceki günlerde ortaya atılan iddialara göre, DEM Parti'nin İzmit ilçesinde adayını geri çekeceği ve CHP adayını destekleyeceği belirtilmişti. Ancak DEM Parti yetkilileri, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını vurguladılar.

"Denizler Halkın" Projesi Başlıyor "Denizler Halkın" Projesi Başlıyor

DEM Parti, CHP ile yapılan görüşmeler sonrasında İzmit'te kendi adayları Fatma Hürriyet Kaplan'ı destekleme kararı aldıklarını açıklamıştı. Ancak DEM Parti Genel Merkezi, bu kararın değişmediğini ve İzmit'te kendi adaylarının başvurusunu yaparak onaylandığını belirtti.

CHP ile DEM Parti arasındaki pazarlıkların son güne kadar devam edeceği ve kesin aday listelerinin belirleneceği ifade ediliyor. Özellikle İstanbul ve Adana gibi büyük şehirlerde, DEM Parti'nin adaylarını CHP lehine geri çekebileceği konuşuluyor.