Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü, tutuklu Dilan Polat'ın yılbaşını ailesiyle geçirdiği ve kendisine ayrıcalık tanındığı yönündeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi. Yapılan açıklamada, Polat'ın sağlık sorunları nedeniyle 5 Kasım 2023'ten sonra müteaddit defalar sağlık kuruluşlarına sevk edildiği belirtildi.

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Ayrıca, Polat'ın hastalık gerekçesiyle 15 Aralık 2023'te başvuru yaptığı ve Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Psikiyatri Polikliniği'ne sevk edildiği ifade edildi. Muayene sonucunda aynı gün hastaneye yatırılan Polat'ın tedavisi tamamlandıktan sonra taburcu edilerek ceza infaz kurumuna alındığı kaydedildi.

Açıklamada, Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun'un 83. maddesi hükmü gereği Polat'ın hastanede kaldığı sürede ailesiyle bir defaya mahsus olmak üzere 5 Ocak 2024'te kapalı görüşme yapma hakkına sahip olduğu ve bu görüşmenin gerçekleştiği belirtildi. Ayrıca, "Tutuklu Dilan Polat'ın yılbaşını ailesiyle geçirdiği ve adı geçene ayrıcalık tanındığı yönündeki iddialar tamamen gerçek dışıdır. Söz konusu iddialar iyi niyetten uzak, kamuoyunda olumsuz algı oluşturma amaçlıdır." denildi.