Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz A Haber'de canlı yayınında dikkat çeken bilgilere yer verdi. Cevdet Yılmaz'ın açıklaması şu şekilde:

"HER TÜRLÜ GAYRETİ SARF EDİYOR"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail'in Filistinlilere soykırım politikası ve İsrail-İran tartışmaları hakkında, Gazze'de ateşkesin sağlanması gerektiğinin altını çizerek, "İsrail-İran gerilimi Gazze'de yaşananları gölgelememeli. Türkiye, olayın bölgesel bir çatışmaya dönüşmemesi için her türlü gayreti sarf ediyor" şeklinde konuştu.

"Ortadoğu'da adil bir barış olmalı. Diplomasi ve uluslararası hukuk ön plana çıkmalı. İran İsrail arasında sıcak çatışma olursa bundan tüm ekonomiler etkilenir."


"TÜRKİYE'NİN DÖVİZ İHİTYACI DÜŞTÜ"

Cevdet Yılmaz, "Kesinlikle IMF ile masaya oturulması söz konusu değil" dedi. Cevdet Yılmaz cari açığın yarı yarıya düştüğünü söyledi ve "Türkiye'nin döviz ihtiyacı düştü" ifadelerini kullandı.


Yılmaz, yüksek enflayonu düşürmeyi hedeflediklerini vurgulayarak "Enflasyonu düşürmek refahı arttırır aynı zamanda ekonomi ve sosyal bakımdan çok önemli" şeklinde konuştu.

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar


"UMUT VERİCİ GELİŞMELER VAR"

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini altını çizen Cevdet Yılmaz, "Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı çalışmaları tamamlandığında toplumla paylaşılacak, 16 milyon emeklimiz var. Çalışan sayısını artırmamız lazım ki bu dengeyi gerçekleştirelim. Bu yönde de umut verici gelişmeler var, istihdam artışı var." cümlelerine yer verdi.