Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bugün saat 10.00'da toplanan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun yaklaşık 2,5 saatlik toplantısının sonrasında yapılan açıklamalara bir açıklık getirdi.

 Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), ilk 6 aylık enflasyon verisini dikkate alınması gerektiğini belirterek asgari ücretin 10 bin 100-10 bin 400 TL rakamlarda olmasını gerektiğini dile getirdiklerini ifade edilmişti.  Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), yüzde 6 düzeyinde devletten teşvik beklendiği de eklenmişti.

Türk İş'in masaya getirdiği rakamı  Eski Bakan Vedat Bilgin'in 500 dolar ifadesinden yola çıkarak 11 bin 800 TL civarı bir asgari ücret olduğı bildirilmişti.

Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri... Bu hafta 2 hisse temettü ödemesi gerçekleştirecek! İşte hisselerin temettü değeri...

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan bu konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Hükümet ve işveren tarafından henüz bir rakam masaya gelmedi. İşçiler olarak biz de rakam söylemedik. Kafamızda rakamlar var. Görüşmelerin sonucunda mutabakat sağlanacağını düşünüyoruz ama istediğimiz rakam olmaz ise muhalefet şerhini koyarız." dedi.