Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülmekte olan torba kanun teklifi çerçevesinde, çalışan emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye ödemesi planlanıyor. İkramiye ödemesi ile ilgili detaylar haberimizde...

TBMM Genel Kurulu'nda 26 Aralık Salı günü bütçe görüşmeleri sona erdi. 86 maddelik torba kanun teklifi içinde yer alan çalışan emeklilere 5 bin lira ikramiye ödemesi, bu sürecin bir parçası olarak ele alındı.

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

 Torba kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda oylanacak. 86 maddenin tamamının görüşülmesinin ardından, çalışan emeklilere yapılacak 5 bin lira ikramiye ödemesi içeren madde de oylanacak.

 Meclis Genel Kurulu'nda oylanarak kabul edilen torba kanun teklifi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanacak. Bu aşama tamamlandığında teklif yasalaşmış olacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kanun teklifinin kabul edilmesi ve Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından ödemelerin iki gün içinde yapılacağını belirtti. Dolayısıyla, ikramiye ödemelerinin ne zaman başlayacağı, bu süreçlerin tamamlanmasının ardından netleşecek.