Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı Balıkesir'de Bir Kuryenin Öldürüldüğü Anlar Güvenlik Kamerasına Yansıdı

Ekim ayında 1 gün sigortalı çalışması bulunanlar ve çeşitli kriterlere uymayan emekliler önceki ödemelerden yararlanamamıştı. Ancak şimdi, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı çiftçilerden, Bağ-Kur'lu ve çalışan toplamda 4 milyon 689 bin kişiye 5 bin TL ikramiye ödemesi yapılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilere yönelik açıklamalarında, "Çalışan emeklilerimizin hesabına 5'er bin TL'yi süratle yatıracağız." ifadelerini kullanmıştı. Yasal düzenleme süreci hızla devam ederken, eğer yasa bu ayın sonuna kadar çıkarsa, yıl bitmeden 4.7 milyon kişiye 5 bin liralık ikramiye ödenecek.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ödeme takvimi ile ilgili olarak, "Meclis'te kabul edilir edilmez çalışmalara başlayacağız. Şu an tarih yok. Emeklilerimize en kısa sürede ulaştıracağız." açıklamasını yaparak sürecin nasıl işleyeceğini belirtti.