AK Parti ve MHP arasında yapılan yerel seçim ittifakında sona gelindi. İki parti, 20 ilde MHP'ye karşı yarışacaklarını duyurdu. AK Parti kaynakları, kritik illerde adaylar arasında birden fazla anket yapacaklarını, bazen 5-6 ismi 2'ye düşürerek nabız yoklayacaklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasındaki son görüşmede, 2019 seçimlerinde ayrı ayrı aday çıkaran partilerin muhalefetin kazandığı illerde iş birliği yapılması kararlaştırıldı.

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

Bu çerçevede, 30 büyükşehir ile ilçelerinde nasıl bir iş birliği yapılacağı konusunda anlaşma sağlandı. Ayrıca, 30 il belediyesinde iş birliği yapılması, 20'den fazla il belediyesi için ise her iki partinin ayrı aday çıkarması kararlaştırıldı. Özellikle muhalefetin oy oranının düşük olduğu illerde MHP ve AK Parti'nin ayrı aday çıkaracağı ifade edildi. Ayrıca, Bolu gibi şu anda CHP'nin elinde olan illerde MHP'nin adayı ile seçime girilmesi değerlendiriliyor.

AK Parti kaynakları, İyi Parti'nin CHP ile iş birliğine 'Hayır' kararı almasının İstanbul başta olmak üzere CHP'nin yönettiği büyükşehirlerde Cumhur İttifakı adaylarının kazanma ihtimalini artırabileceğine dikkat çekiyor. Ancak, CHP ve İyi Parti arasında 'tavanda' bir iş birliği olmasa bile seçmen bazında 'tabanda' bir ittifakın kurulma ihtimalini göz ardı etmiyor.

Ayrıca, AK Parti cephesinde mevcut belediye başkanları ile yapılan memnuniyet anketleri tamamlandı. Parti kaynakları, Türkiye genelinde adaylarla ilgili anketlere başlayacaklarını ve kritik illerde adaylar arasında nabız tutacaklarını ifade etti.