Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 tarihi eser kaçakçısını yakalayarak ceylan derisine yazılı olduğu belirtilen 2 bin yıllık Aramice İncil'i ele geçirdi. Operasyon sonrasında gözaltına alınan 6 kişiden 3'ü tutuklanırken, diğer 3'ü serbest bırakıldı. İncil'in üzerinde Hazreti İsa figürleri olduğu ifade edildi.

İstanbul'da ikamet eden Abdurrahman A.'nın elinde bulunan tarihi eser niteliğindeki el yazması kitabın Bursa'da bir araya geleceği tarihi eser kaçakçılarına satılacağı bilgisini alan Bursa Jandarma Komutanlığı ekipleri, operasyon düzenledi. El yazması kitabın incelenmesi sonucunda İncil'e 10 milyon dolar değer biçildi.

Operasyon sırasında, İncil üzerinde Hazreti İsa figürleri olduğu ortaya çıktı. 26 sayfalık ceylan derisine yazılmış tarihi eserin, Barnabas'ın kayıp İncili olup olmadığının belirlenmesi için müzeye verileceği açıklandı.

Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı Bakan Şimşek, Merkez Bankası'nın brüt rezervinin arttığını açıkladı

Gözaltına alınan 6 kişiden Abdurrahman A., Halil K. ve Seyithan Ş. çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklandı. Diğer üç kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Soruşturma ise devam ediyor.

Barnabas'ın kayıp İncili, Hazreti İsa'nın ana dilinde kaleme alındığına inanılan ve günümüze kadar ulaşmayan bir eser olarak biliniyor. Bu ele geçirilen İncil'in, bu efsanevi eser olup olmadığı konusu bilirkişilerin incelemesi sonucunda netlik kazanacak.