Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

2023-2024 Trendyol Süper Lig'de küme düşecek takım sayısı belli oldu. TFF tarafından açıklanan 2023-2024 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü'nde 2022-2023 sezonunda başarılı olan ilk 15 takım, hakları dondurulan Hatayspor Kulübü ile Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. ile TFF 1. Lig'den yükselen 3 takım ile birlikte 20 takım bu sezon ter dökecek.

 2023-2024 sezonunda 4 takımın küme düşeceği belirtildi.

İşte 2023-2024 Sezonu Süper Lig Müsabakaları Statüsü:

MADDE 1 - LİGİN OLUŞUMU ve KATILIM ŞARTLARI

 

(1)         Süper Lig, Türkiye’nin en üst profesyonel futbol ligidir. Lig’in isimlendirilmesi yetkisi münhasıran TFF Yönetim Kurulu’na aittir. Süper Lig, 2022-2023 sezonu sonunda ligde kalan 15 takım, TFF 1. Ligden yükselen 3 takım ve TFF Yönetim Kurulu’nun 10.02.2023 tarih ve 55 sayılı toplantısında alınan karar ile hakları dondurulan Hatayspor Kulübü ile Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. olmak üzere 20 takımdan oluşur.

(2)         Lig’e katılacak olan kulüpler, “Süper Lig Katılım Formu”nu ve ilgili belgeleri süresi içerisinde TFF’ye sunmak zorundadırlar. TFF tarafından istenen belgeleri tam olarak ve süresinde sunmayan, TFF talimat ve düzenlemelerine aykırı hareket eden kulüpler, lig müsabakalarına katılamazlar.

(3)         Kulüpler, sezon başında TFF Yönetim Kurulu tarafından belirlenen tescil ve aidat ücretlerini ödemek zorundadırlar.

(4)         Kulüpler, Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri dışında, profesyonel yönetim şekline sahip olmak ve müsabakaların düzenli şekilde oynanmasını sağlamak amacıyla;

-          Genel Müdür

-          Güvenlik Sorumlusu

-          Stadyum Müdürü

-          Taraftar İrtibat Sorumlusu

-          Bilet Sorumlusu

-          Medya Sorumlusu

-          Akreditasyon Sorumlusu (Extranet Sorumlusu)

-          Çim Saha Sorumlusu

görevlendirmek ve bu görevlilere ilişkin bilgileri süresi içerisinde TFF’ye vermek zorundadırlar. Kulüplerin bu kişilere ek olarak Taraftardan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi tespit etmeleri zorunludur.

Yukarıda bahsi geçen görevlerin farklı kişiler tarafından yerine getirilmesi ve bu kişilerin, kendi görevleri ile ilgili olarak düzenlenen eğitim ve seminerlere katılarak tamamlamaları zorunludur.

MADDE 2 - FUTBOLCULARIN UYGUNLUĞU

(1)          Kulüpler, Ek-2 de yer alan Süper Ligde Futbolcuların Uygunluğu hükümlerine uygun olarak futbolcuları müsabakalarda oynatabilirler.

MADDE 3 - MÜSABAKA SİSTEMİ

(1)         Süper Lig 20 takım arasında çift devreli lig usulüne göre oynanır.

(2)         Sezon sonunda Süper Ligde 17, 18, 19 ve 20’inci sıraları alan 4 (dört) takım TFF 1. Lige düşer.