Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu'nun (YDK) partiden ihraç kararı hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Özcan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirerek, "Başarısız Bay Kemal, 12 seçim kaybetti ama anahtar listeyle kendi seçtirttiği YDK'ya beni partiden ihraç ettirtti" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında CHP'nin Atatürkçü değerlerinden uzaklaştığını iddia eden Tanju Özcan, ihraç kararının sadece CHP'nin Atatürkçü ve milliyetçi üyelerini partiden uzaklaştırmayı hedefleyen kesimleri mutlu ettiğini belirtti. Vatansever olmayan ve koltuk sevdalısı olarak nitelendirdiği kişilere yönelik bir eleştiri de yapan Özcan, CHP yönetimini eleştirerek ihraç kararını küçümsemediğini ve bu kararı beklediğini ifade etti.

Özcan, Atatürkçü ve milliyetçi duruşundan taviz vermeyeceğini vurgulayarak, Türkiye'nin kurucu değerlerine bağlılığını sürdüreceğini söyledi.

CHP YDK tarafından yapılan açıklamada, Tanju Özcan hakkında CHP Tüzüğü'nün ilgili maddeleri kapsamında "kesin çıkarma cezası gerektiren parti suçları" başlıklı maddelerden iki ayrı suçlamayla ihraç kararı verildiği belirtildi.

2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı 2024 YÖK Üstün Başarı Ödülleri için Başvurular Açıldı

Bu gelişmelerin ardından Tanju Özcan'ın avukatı Kübra Özcan, ihraç kararını yargıya taşıyacaklarını açıkladı. Avukat Özcan, CHP YDK'ye yapılan itirazlarının dikkate alınmadığını ve yeterli savunma süresi verilmediğini ifade ederek, müvekkilinin ihraç kararına karşı yargı yoluna başvuracaklarını belirtti.