Bitcoin, Aralık 2021'den bu yana ilk kez 50 bin dolar seviyesini geçtiği geçtiğimiz günlerin ardından, ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle dün 50 bin doların altına düşmüştü. Ancak lider kripto para birimi, bugün 51 bin dolar seviyesinin üzerine çıkarak, piyasa değeriyle 1 trilyon doları aşan bir başarıya imza attı.

Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü Eren Bülbül'ün Annesi Ayşe Bülbül'ün Yüreğindeki Ateş Dinmiyor: Bir Buruk Anneler Günü

Yatırım Fonlarının Etkisi

ABD'de Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasıyla kazandığı ivme ve yılbaşından bu yana sağladığı yüzde 21'lik getiri, Bitcoin'in yükselişinde önemli rol oynuyor. CoinTR Araştırma Departmanı'nın analizine göre, Bitcoin'in 50.500 doların üzerinde kalıcı olması durumunda, ilk hedef fiyatı 51.747 dolar olacak. Bu seviye aşıldığında karşılaşılabilecek önemli direnç ise 58.836 dolar olarak öngörülüyor.

Bitcoin ve Ethereum

Bitcoin, son 7 günlük işlemlerde yüzde 19'un üzerinde bir değer kazanımıyla, piyasa değerini 1,01 trilyon dolara taşıdı. Ethereum (ETH) ise, son 7 gün içinde yüzde 16'lık bir artışla 2 bin 747 dolar seviyesinde işlem görüyor. Küresel kripto para piyasasının toplam değeri, son 24 saatte yaklaşık yüzde 2,75 artışla 1,972 trilyon dolara yükseldi.

Nisan Ayındaki Yarılanma Süreci

Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak olan yarılanma (halving) sürecinin, fiyattaki yukarı yönlü ivmeyi desteklediğini belirtiyor. Ancak, yükseliş trendinin yaklaşık 4 aydır devam etmesi nedeniyle, piyasada bir duraklama dönemine girilebileceği de tahminler arasında.