Birden Çok Ev Sahiplerine Ek Vergi

Konut sektöründe yapılacak olan bu yeni düzenlemeye göre, birden fazla evi olan vatandaşlar, ikinci evlerinden itibaren daha yüksek oranda vergi ödemekle karşı karşıya kalacaklar. Bu adım, ev fiyatlarındaki artışı dengelemek ve piyasadaki dalgalanmaları azaltmak amacıyla atılıyor. Evin değerine göre belirlenecek olan bu vergi, özellikle yüksek fiyatlı konut sahiplerini etkileyecek.

Kredi Kartı Taksitleri ve KKM Planları

Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak Yusuf Tekin açıkladı: 2025'ten itibaren yıllık 6-8 bin arası atama yapılacak

Bakan Şimşek, ayrıca kredi kartı taksitlerinin mevcut ekonomik şartlar altında düşük tutulmaya devam edeceğini belirtti. Bunun yanı sıra, Kur Korumalı Mevduat hesapları ile ilgili olarak, bu uygulamanın kademeli bir şekilde sonlandırılacağını ve şirketlere yönelik vergi istisnalarının kaldırılacağını açıkladı.

Asgari Ücret ve Kiralarda Yeni Düzenlemeler

Asgari ücretin, hedeflenen enflasyon oranlarına göre belirleneceği konusunda da bilgi veren Bakan Şimşek, devam eden görüşmelerin sonucunda yeni asgari ücretin açıklanacağını dile getirdi. Kiralara uygulanan yüzde 25 zam sınırının 1 Temmuz 2024 tarihinde sona ereceğini ve bu uygulamanın uzatılmayacağını da ekledi.