Kamudanhaber- Özel haber

Oktay Yılmaz

Türkiye genelindeki Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) öğrencileri için önemli bir süreç olan bireysel değerlendirme ve telafi uygulamalarının takvimi açıklandı. 2022-2023 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu hükümleri doğrultusunda gerçekleştirilecek olan bu uygulamalar, depremden etkilenen on il ve bu illerden nakil giden öğrencileri de kapsayacak şekilde Türkiye genelinde yürütülecek.

Bireysel değerlendirme uygulamaları, öğrencilerin yeteneklerini tanımlamak ve uygun merkezlere yerleştirilmesini sağlamak amacıyla gerçekleştiriliyor. Ancak bu yıl, önceden belirlenen tarihlerde bireysel değerlendirme uygulamalarının yetiştirilememesi ve randevu belgelerinin teslim edilememesi gibi bazı sorunlar yaşandı.

Bu nedenle, müzik yeteneğine sahip öğrenciler 24 Temmuz 2023 tarihinde, resim yeteneği alanında başvuruda bulunan öğrenciler ise 22-23 Temmuz 2023 tarihlerinde telafi uygulamalarına alınacak. Bu telafi uygulamaları için öğrenci sayısı 10'un altında olan sınıflar, tek gün sabah oturumunda değerlendirilebilecek.

Genel zihinsel yetenek alanında bireysel değerlendirme uygulamaları ise depremden etkilenen on il ve bu illerden nakil giden öğrencileri kapsayacak şekilde yapılacak. Bu süreç, ekte yer alan takvime uygun olarak gerçekleştirilecek.

Öğrencilerin huzur içinde ve eşit şartlarda bu değerlendirme sürecini tamamlamaları için Bakanlık talimatları ve planlamalar doğrultusunda hareket edilecek. Bireysel değerlendirme ve telafi uygulamalarının tamamlanmasının ardından öğrenciler, uygun yetenek alanlarına göre Bilim ve Sanat Merkezlerine yerleştirilecek, böylece eğitimlerine devam edebilecekler.

İşte o resmi yazı ve takvim...

1111111111111111-1

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Öğretmen Atamaları Pazartesi Günü Açıklanacak

22222222-2