Arçelik A.Ş. tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, şirketin Türkiye de dahil olmak üzere tüm coğrafyalarda "Beko" markası altında faaliyet göstereceği bildirildi. Bu değişiklikle, şirketin global çalışanları ve operasyonları tek bir marka çatısı altında toplanacak. 

FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu FED faizi 23 yılın en yüksek seviyesinde sabit tuttu

Yurt Dışı Bağlı Ortaklıklarda Beko İmzası

Arçelik, bu yeniden yapılanma sürecinde yurt dışı bağlı ortaklıklarının kurumsal unvanlarını da Beko markasını yansıtacak şekilde güncelleyecek. Ancak şirket, Türkiye'deki faaliyetlerine Arçelik Pazarlama A.Ş. üzerinden, Arçelik başta olmak üzere Beko, Grundig, Altus, Leisure gibi çeşitli markalarıyla devam edeceğini belirtiyor.

Beko, 57 ülkede bulunan iştirakleri ve 55 bin çalışanıyla küresel ölçekte faaliyetlerini sürdürüyor. Şirketin Türkiye, İngiltere, İtalya, Romanya, Slovakya, Polonya, Güney Afrika, Rusya, Pakistan, Hindistan, Bangladeş, Tayland ve Çin'de olmak üzere toplam 45 üretim tesisi bulunuyor.

Geniş Marka Portföyü

Arçelik A.Ş., Beko dışında sahip olduğu veya limitli marka kullanım hakkına sahip olduğu Arçelik, Whirlpool, Grundig, Hotpoint, Arctic, Ariston, Leisure, Indesit, Blomberg, Defy, Dawlance, Hitachi, Voltas Beko, Singer, ElektraBregenz, Flavel, Bauknecht, Privileg, Altus, Ignis, Polar gibi 22 ürün markası ile global pazarda yer alıyor.