Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) devlet katkısının üst limiti, asgari ücret zammı sonrasında önemli bir artış gösterdi. 2024 yılı itibariyle, BES hesaplarındaki en yüksek devlet katkısı 72 bin 9 TL'ye çıktı.

Yeni BES Düzenlemesinin Detayları

Türkiye Sigorta Birliği'nin sosyal medyada yaptığı açıklamaya göre, BES katılımcıları için yeni düzenleme, ciddi bir avantaj sunuyor. Yapılan duyuruda şu ifadeler yer aldı: "2024 yılında Bireysel Emeklilik Sistemi’nde devlet katkısının üst limiti arttı. Bu, sizin için büyük bir fırsat demek. Maksimum yararlanabileceğiniz devlet katkısı tutarı tam 72.009 TL! Bu katkıdan tam olarak faydalanabilmek için, yıl içinde toplam 240.030 TL katkı payı ödemeniz gerekiyor."

BES Katılımcılarına Kazanç Fırsatı

Bireysel Emeklilik Sistemi katılımcıları, bu yeni düzenlemeyle her yatırdıkları katkı payından ek kazanç elde edebilecek. Örneğin, her 500 TL'lik katkı payı için ekstra 150 TL devlet katkısı hesaplara yatırılacak. Katkı payının yüzde 30'u kadar ek bir getiri sağlanmış olacak.

Devlet Katkısı Nasıl Hesaplanıyor?

Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı Dışişleri Bakanı Fidan: Türkiye, İsrail'e Açılan Soykırım Davasına Müdahil Olma Kararı Aldı

BES katılımcıları, yatırdıkları her katkı payı için devlet katkısından yararlanıyor. 2024 yılında, katkı payının yüzde 30'u kadar devlet katkısı alınabiliyor.