MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı MİT'ten çocuklara sosyal medya uyarısı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Aziz Çelik, emekli maaşları konusunda önemli uyarılarda bulundu. Çelik, emekli aylıklarının hesaplanma yöntemleri ve enflasyon oranlarına bağlı olarak, bazı emeklilerin bekledikleri zammı alamayacaklarını dile getirdi.

Emeklilik Aylıklarında Beklenen Artış

Çelik, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 2023 yılının son altı aylık dönemindeki enflasyon oranının yüzde 38-40 civarında olacağını tahmin ettiğini, bu durumda hükümetin seçimler nedeniyle bu oranın biraz üzerine çıkmasını beklediğini, ancak emekli aylıklarındaki artışın hesaplanma şekli nedeniyle, bazı emeklilerin yüzde sıfır, yüzde 10, yüzde 20 veya yüzde 33 gibi daha düşük oranlarda zam alabilecekleri iddia etti.

Düşük Kök Aylıklar

Çelik, düşük kök aylıkların Hazine katkısıyla şu an 7 bin 500 TL'ye tamamlandığını ve eğer en düşük aylıktaki tamamlama oranı, ortalama zam oranında olmazsa, milyonlarca emekli düşük zamla karşı karşıya kalabileceğini söyledi. Bu durumda, emeklilerin büyük bir bölümü, sıfır veya yüzde 10-20 gibi zamlarla yetinmek zorunda kalabilir diye de sözlerine ekledi.