Bayram tatili süresince, ülke genelinde mevsim normallerine uygun ve bazı bölgelerde mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıkları bekleniyor. Bakan Özhaseki, bayram tatilinde araç kullanacak vatandaşları özellikle dikkatli olmaları konusunda uyarırken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün telkinlerine kulak verilmesini tavsiye etti. "9 günlük tatil boyunca ülkemiz genelinde yer yer sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış olacağı" bilgisi paylaşıldı.

Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu Çöl tozu 1 hafta etkili olacak: En çok etkilenecek yerler belli oldu

Bayram Tatilinde Yağış Uyarısı

Meteoroloji'nin raporuna göre, bayramın ilk günleri özellikle Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz ve Hatay çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bayramın ilerleyen günlerinde ise iç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun bazı bölgeleri ile Muğla, Adana, Hatay, Osmaniye, Balıkesir ve Bursa çevreleri yağışlı geçecek.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

Bayram süresince, Ankara genellikle parçalı bulutlu geçecek ve cuma günü sağanak yağış bekleniyor. İstanbul parçalı bulutlu olacak, pazar günü ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olması tahmin ediliyor. İzmir'de ise genel olarak parçalı bulutlu bir hava hakim olacak, pazar günü iç kesimlerde sağanak yağış öngörülüyor.