CHP'den Bayraklı Belediye Başkanı seçilen İrfan Önal, belediyede yaşanan mali sıkıntılar nedeniyle 84 personelin ine son verdi. İşten çıkarılanların çoğunluğunu Bay Bel Dersanesi'nde eğitim veren öğretmenler oluşturuyor.

Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru! Borsa İstanbul'dan tarihi kapanış rekoru!

İrfan Önal'ın göreve gelir gelmez aldığı ilk icraatlar arasında 136 milyon liralık borçlanma yetkisi talebi ve ardından kadrolu personel kıyımı yer alıyor. DİSK'e bağlı Genel İŞ Sendikası, işten çıkarmalara tepki göstererek Önal'ın bu kararını protesto etme kararı aldı.

Sendika yetkilileri, Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal'ın işten çıkarmaları gözden geçirmesi için yarın bir görüşme yapacaklarını ve eğer geri adım atılmazsa protesto eylemlerine başlayacaklarını açıkladı. Öte yandan, işten çıkarılanların çoğunluğunun daha yeni işe alınan kişiler olduğu ifade edildi.

Başkan Önal ise kararını mali sıkıntılar nedeniyle aldığını belirterek, "Şu an Bayraklı Belediyesi maaşları ödeyemeyecek durumda. Mali disiplini sağlamak zorundayız. Son aylarda işe girenleri işten çıkarıyoruz. Vicdanım çok rahatsız ancak buna mecburum." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Önal ayrıca, belediyeye son iki ay içinde eski yönetim tarafından 150 personel alımı gerçekleştirildiğini belirterek, bu personelin kendisi için "yok hükmünde" olduğunu ve gereğini yapacağını ifade etti.