Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri ziyaretinden dönüşünde basın mensuplarının asgari ücretle ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirtti ve bu çalışmaların tamamlanmasının ardından işçi, işveren temsilcileri ile gerçekleştirilen görüşmelerin sonuçlarını değerlendireceklerini söyledi.

Seminer dönemini başka ilde geçirmek isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı Seminer dönemini başka ilde geçirmek isteyen öğretmenler için başvuru ekranı açıldı

Asgari ücret artışının yılda bir kez yapıldığını vurgulayan Erdoğan, bu artışın tek bir zamla gerçekleşeceğini ifade etti. Asgari ücretin belirlenmesinde önemli bir rol oynayan Çalışma Bakanı Işıkhan'ın sorumluluğuna vurgu yaparak, enflasyona karşı direnç gösterdiklerini ve vatandaşlarını mağdur etmediklerini belirtti.

Ekonomi yönetiminin enflasyonu kontrol altına alma çabalarına değinen Erdoğan, atılan adımların olumlu yönde ilerlediğini ve enflasyonun yakın zamanda kalıcı bir şekilde düşeceğine inandıklarını ifade etti. Bu çerçevede, enflasyonla mücadeledeki başarılarını vurgulayarak, ekonomik sorunları tarihe gömmeyi hedeflediklerini dile getirdi.