AK Parti Genel Merkezi'nde Antalya İl Teşkilatı ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partililere Antalya'nın geri kazanılması için özel bir talimat verdi. Başkan Erdoğan, Antalya'nın yeniden gerçek belediyecilik anlayışıyla buluşturulması gerektiğini vurgulayarak, teşkilatın bu hedefe ulaşmak için var gücüyle çalışması gerektiğini ifade etti. Erdoğan, 31 Mart seçimlerinde 5 yıllık fetret dönemini kapatma çağrısında bulunarak şehirlerin hizmet belediyeciliğiyle yeniden buluşturulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, "Gönül belediyeciliği" markasının vatandaşlara anlatılmasını önemsediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat başkanlık ettiği il temayül toplantıları kapsamında, teşkilatın taleplerini dinlediği ve il temayüllerine sona yaklaşıldığı bildirildi. Dün 6 il teşkilatı ile bir araya gelen Erdoğan, toplamda 28 büyük şehrin teşkilatıyla temayül toplantıları gerçekleştirmiş oldu.

Bu gelişmelerin yanı sıra, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, genel merkezde yaptığı açıklamada, aday belirleme sürecine ilişkin olarak çalışmaların devam ettiğini ve istişarelerin tamamlanmasının ardından aday belirleme safhasının daha sonraki toplantılarda ele alınacağını belirtti. Aday belirleme sürecinin parti içi demokratik bir süreç olduğu vurgulanarak, seçimlere güçlü bir hazırlık yapma hedefi ön plana çıkarıldı.