Merkez Bankası'nın yeni regülasyonlarına uyum çerçevesinde bankaların aldığı önlemler ortaya çıktı. Bankaların özellikle Kambiyo Kredisi Mevduat (KKM) hesaplarıyla ilgili aldığı önlem, mobil bankacılık uygulamalarında KKM hesabı açılmasını sona erdirmek oldu.

Ekonomi Gazetesi'nde yer alan habere göre, bankacılık sektörü, son yıllarda art arda gelen regülasyonlara uyum sağlamaya çalışırken, yeni ekonomi yönetiminin sadeleşme adımlarından etkilenerek yeni düzenlemelerle karşı karşıya kaldı. Kur korumalı mevduatların azaltılması ve TL vadeli mevduata dönüşümün teşvik edilmesi amacıyla atılan yeni adımların ardından, bankaların mobil ve internet bankacılığı üzerinden döviz dönüşlü KKM hesabı açma uygulamasına son verdiği belirtildi.

Bankacılık sektörü, toplantılar yaparak Merkez Bankası'nın yeni yönetiminin açıkladığı politikaları tartıştı. Bu toplantılardan birine, yeni Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın katıldığı ve bankacıların görüşlerini dinlediği ifade edildi.

AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu AK Parti'de kamp tarihleri belli oldu

Ayrıca, bankacılık sektörü kaynakları, gelecekte mevduatta ikili faiz uygulamasının da gündeme gelebileceğine dikkat çekti. Buna göre, KKM'ye girmemiş olan sadece TL mevduat müşterilerine düşük faiz uygulanabileceği, KKM vadesi dolmuş müşterilere ise yüksek faizli TL vadeli mevduat teklif edilerek çekim sağlanabileceği öne sürüldü. Bu şekilde bankaların, tasarruf sahiplerini TL vadeli mevduata yönlendirmeyi amaçlayabileceği ifade edildi.

Mobil bankacılık uygulamalarından döviz dönüşlü KKM hesabı açılmasının kaldırılmasının nedeni olarak da, bankaların tasarruf sahiplerini bu yönde daha etkili bir şekilde ikna etmek istemeleri gösterildi. Şubeler aracılığıyla birebir görüşme yapmanın, KKM müşterilerini TL vadeli mevduata yönlendirmek için daha etkili bir yöntem olduğu belirtildi.