Kapadokya'da balayı tatili için gittikleri otelde hayatını kaybeden Kader-Mutlu Akbaş çiftinin ölümüne neden oldukları iddia edilen 1'i tutuklu 3 sanık, bugün Nevşehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıktı. Olayın detayları mahkeme salonunda gün yüzüne çıktı.

Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı Nikahta Dua Okunmasına İzin Verilmemesine İlişkin Soruşturma Başlatıldı

Mart ayında Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesindeki Mahzen Cave otelde meydana gelen olayda, İstanbul'da evlenen çift, balayı tatili için geldikleri Kapadokya'da kaldıkları odada karbonmonoksit gazından zehirlenerek yaşamlarını yitirmişlerdi. Olayla ilgili olarak Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame, 3 sanık hakkında 'taksirle ölüme neden olma' suçundan dava açılmasına neden oldu.

Duruşma sırasında, tutuklu yargılanan otel işletmecisi Emin A.'nın avukatı, olayın gerçekleştiği otelin daha önce ev olarak kullanıldığını ve basit onarım izni alındıktan sonra kiraya verildiğini savundu. Avukat, otelde yapısal sorunların bulunduğunu ve bu sorunların işletme ile ayrılması gerektiğini belirterek, mahkemeye bilirkişi raporlarında odada bulunan elektrik prizlerinde dahi karbonmonoksit tespit edildiğini aktardı.

Ayrıca, olayın yaşandığı odanın kazan dairesi olarak kullanıldığı, daha önce depo olarak kullanıldıktan sonra basit onarım işlemiyle odaya çevrildiği, ruhsat alındıktan sonra işletmeci Emin A. tarafından kiraya verildiği ifade edildi.

Olayın öncesinde ise yerel yönetimlerin ve meteorolojinin rüzgar uyarısı yaptığı, ancak otel yönetiminin tedbir almadığı, bu nedenle sanıkların 'Olası Kasıtla Adam Öldürmeye Sebep olma' suçundan yargılanması talep edildi. Kader-Mutlu Akbaş'ın annesi ise olayın yaşandığı gece kızının rahatsızlandığını ve doktorun zehirlenme teşhisi koymadığını belirterek, doktorun da yargılanmasını istedi.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu raporuna göre çiftin yaklaşık 18 ile 36 saat önce öldüklerine dair bilgi içeren raporu da dikkate alarak duruşmayı 22 Şubat tarihine erteledi. Davanın ilerleyen süreçte nasıl sonuçlanacağı ve çiftin ölümüne neyin neden olduğu ise merak konusu olmaya devam ediyor.