Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz Cumhurbaşkanı Erdoğan: Biz coğrafyamızda çatışma, kan ve gözyaşı görmek istemiyoruz

Cumhuriyet gazetesinde yapılan "Kalanları Satacaklar" başlıklı habere Hazine ve Maliye Bakanlığından resmi bir açıklama geldi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan "Kalanları Satacaklar" başlıklı haberde Mehmet Şimşek yönetiminin Varlık Fonu'nda bulunan Türk Hava Yolları (THY), BOTAŞ ve Türk Telekom'un satışı için analizler yapıldığı iddia edilmişti. Haberin devamında hükümetin körfez ülkelerinden 100 milyar dolar seviyesinde yabancı sermayenin çekmek istediğine dair iddia haberde yer verilmiş. Hazine ve Maliye Bakanlığı söz konusu iddiaya şöyle yanıt verdi:

CuMpy_1687764586_9523

"26 Haziran 2023 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi'nin ilk sayfadan verdiği, 'Kalanları Satacaklar' başlıklı haberin gerçeği yansıtmayan, tamamen kendi yorumlarına dayalı bilinçili yalan haber olduğu belirtildi ve "Bu haberler sadece güzide kurumlarımızı satış manipülasyonu ile yıpratma gayretidir."  diye açıklama yapıldı.

Fzh8yIfWwAAduUv