Ticaret Bakanlığı'nın resmi ilanında belirtildiği üzere, güvenlik görevlisi için 88, şoför için 100, temizlik personeli için ise 130 kişi olmak üzere toplamda 328  kişiyi istihdam edecek. işte ilana başvuru yapacak adaylar için genel ve özel şartlar:

Genel Başvuru Şartları

Adayların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde yer alan genel şartları taşıması, herhangi bir kamu kurumu tarafından ihraç edilmemiş olması, 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olması ve sağlık durumlarının tam zamanlı çalışmaya uygun olması gerekiyor. Ayrıca, tercih edilen pozisyon için gerekli güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması şartlarına da uyulması zorunlu olacak.

Özel Başvuru Şartları ve Kadro Dağılımları

Güvenlik görevlisi için başvuracak adayların, KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları, 30 yaşını doldurmamış olmaları ve ilgili eğitim programlarından mezun olmaları gerekiyor. Aynı zamanda, silahlı özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmaları ve belirli boy şartlarını karşılamaları da gerekiyor.

Bir ilde daha ekmeğe zam Bir ilde daha ekmeğe zam

Şoför pozisyonu için adayların, lise mezunu olmaları, 35 yaşını doldurmamış olmaları ve KPSS P94'ten en az 60 puan almış olmaları gerekiyor. Ayrıca, en az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmaları ve gerekirse vardiyalı çalışma düzenine uyum sağlayabilmeleri bekleniyor.

Temizlik personeli alımında ise, adayların lise mezunu olmaları, 30 yaşını doldurmamış olmaları ve KPSS P94'ten en az 60 puan almış olmaları gerekirken, vardiyalı çalışmaya ve mesai saatleri dışında çalışmaya engel durumlarının olmaması da gerekiyor.

Başvuru Linki ve Süreci

İlgilenen adaylar, Ticaret Bakanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden veya doğrudan Türkiye İş Kurumu'nun Kariyer Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler.