Geçmiş günlerde konu hakkında önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile destek ödeme programının süresinin uzatıldığını ifade etti.

Ödemelerin Dağıtılması

Destek ödemelerinin kesintiye uğramadan aynı ritimde devam ettiği belirtildi. Yapılan açıklamada, programdan faydalanan hanelerin sayısının 3.7 milyon olduğu ve ailelere her ay 850 lira ile 1.250 lira arasında destek ödemeleri yapıldığı bilgisi verildi. Bir yıllık süre zarfında bu ödemelerin toplamda 15 bin lirayı bulduğu öğrenildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı'ndan Detaylar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş da konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Bakan Göktaş, bu ay ihtiyaç sahibi hanelere toplamda 4.3 milyar lira ödeme yapılacağını ve Türkiye Aile Destek Programı'nın bir yıl daha devam edeceğini duyurdu.

Destekler Hesaplara Aktarıldı

Aile destek ödemeleri 11 Temmuz Salı günü itibarıyla hesaplara aktarılmış durumda. 3.7 milyon hane bu programdan faydalanıyor ve hanelere, gelir durumlarına bağlı olarak 850 lira ile 1.250 lira arasında destek ödemeleri sağlanıyor.

Bakan Göktaş: "Bu Ay 4.3 Milyar Lira Ödeme Yapacağız"

Bakan Göktaş, ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplamda 3.3 milyar lira aile desteği ve 1 milyar lira çocuk desteği olmak üzere 4.3 milyar lira ödeme yapılacağını açıkladı. Ekim 2022'den itibaren Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği'nin de programa dahil edildiğini hatırlattı.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi