Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak Bakan Koca: Ebe ve Hemşire Sayımız İstikrarlı Bir Politikayla Artacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılı hazırlıklarını değerlendirmek için 81 ilin millî eğitim müdürüyle bir araya geldi.

Bakan Tekin, bu sene yeni atanan öğretmenlerin 1 Eylül tarihi itibarıyla göreve başlayacağını hatırlatarak "Özellikle deprem bölgesindeki on bir ildeki arkadaşlarımıza rica etmiştim. Yeni atanan arkadaşlarımız dâhil olmak üzere bütün öğretmenlerimizle irtibata geçin. Konaklama problemi olanları mutlaka bizimle paylaşın diye. Bütün il müdürü arkadaşlar bu süreci tamamladılar." dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğrencilerin kendi memleketlerini tanıması konusunda isteklerinin olduğunu belirterek "Şehirlerle ilgili müfredatımıza bir başlık koymuştuk. Anadolu çok zengin bir coğrafya... Tarihî olarak çok zengin bir birikime sahibiz. Biz, bu ülkenin birlik ve beraberliği açısından, millî birlik ve dayanışmanın güçlendirilmesi açısından, geleneklerimizin, kültürümüzün, gelecek kuşaklara aksettirilmesi açısından çocuklarımızın kendi illerini, kendi illerindeki tarihî kültürel mekânları görmelerini, geleneklerden, örflerden haberdar olmasını arzu ediyoruz. Bunun da yeni eğitim öğretim yılında sizin tarafınızdan öncelemesini istiyoruz."  dedi.