CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi CHP Genel Başkanı Özel, Kılıçdaroğlu ile bir araya geldi

Bakan Yusuf Tekin, UNESCO Genel Konferansı'nda düzenlenen "Barış için Eğitim" konulu oturumda yaptığı etkileyici konuşmayla İsrail'in savaş suçu işlemesi konusunda kınama mesajı verdi.

İşte Bakan Yusuf Tekin'in bu önemli konuşmasından bazı ifadeler:

"Değerli katılımcılar, bugün burada toplandık, 'Barış için Eğitim' konusunu ele almak için. Ancak barışın olmadığı, şiddetin ve savaşın egemen olduğu bölgelerde eğitimin ne kadar zorlu bir görev olduğunu hepimiz biliyoruz. Dünya çapında çocuklarımızın eğitimine zarar veren birçok zorluk ve engel bulunuyor. Ancak en acımasız engellerden biri, savaş suçlarına karışan bir ülkenin, İsrail'in, barışın önündeki engellerden biri olmasıdır.

Bütün dünyanın gözü önünde bir savaş suçu işleyen İsrail'i kınayarak bu savaşı durdurmak için başta Birleşmiş Milletler olmak üzere bütün uluslararası camiayı çaba sarf etmeye davet ediyoruz. Savaşın ne kadar yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini, masum insanların hayatlarını nasıl etkileyebileceğini gördük. İsrail'in eylemleri, bölgedeki istikrarı tehdit ediyor ve barışı zorlaştırıyor.

Eğitim, barışın temel taşıdır. Ancak barışın sağlanamadığı bir ortamda, eğitim de eksik kalır. İsrail'in savaş suçlarına son vermesi ve barışa yönelik adımlar atmaya başlaması gerekiyor. Sadece kendi halkının değil, bölgedeki tüm insanların geleceği için bu adımların atılması şarttır.