Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sokak hayvanlarının ve kurbanlık hayvanların durumu hakkında bilgi verdi.

"Sorumlulukları Yerine Getirme Zamanı"

Sokak hayvanlarıyla ilgili düzenlemeler konusunda bilgi veren Bakan Yumaklı, "Meclis'in bu konudaki takvimini net olarak bilmiyorum. Ancak bu yıl içinde Meclis'in gündemine gelmesini bekliyorum. Adalet, Çevre Şehircilik, İçişleri ve bizim bakanlığımız işbirliği içinde çalışıyoruz. Her kurumun belirli sorumlulukları var. Bakanlıklar, belediyeler, kurumlar... Herkesin sorumluluklarını yerine getirmesi gerekiyor. Yasal düzenlemeler gerekiyorsa yapılacak, biz de bu sürecin bir parçasıyız. Bu düzenlemeler yapıldıktan sonra herkes sorumluluklarını yerine getirecek" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin konvoyundaki helikopterlerden biri kaza yaptı

"Kurban Bayramı'nda Sıkıntı Yok"

Yaklaşan Kurban Bayramı ve kurbanlık fiyatlarıyla ilgili konuşan Yumaklı, "Kurbanla ilgili hiçbir sıkıntı olmayacak, kurbanlık hayvanlarımız yeterli. Et fiyatlarındaki spekülatif durumun kurban fiyatlarını da etkileme potansiyeli vardı, ancak aldığımız önlemler ve açıklanan kurbanlık fiyatlarıyla böyle bir durumun olmayacağı anlaşıldı" şeklinde konuştu.