İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde düzenlenen 29. Dönem Mezuniyet Töreni'nde yeni polislere hitap etti.

Yerlikaya, polislik mesleğinin adanmışlık, fedakarlık ve sorumluluk gerektiren bir meslek olduğunu vurgulayarak, şu ifadelere yer verdi:

"Bazı meslekler vardır, en başta adanmışlık ister. Üniformasında taşıdığı ay yıldız gibi büyük sorumluluğu ve ağırlığı vardır bu mesleklerin. Fedakarlık ister, gayret ister, azim ister. İşte polislik tam da böyle bir meslektir. Suçlunun ve zalimin karşısında dimdik durmanın, her ne pahasına olursa olsun milletini korumanın adıdır polislik."

Yerlikaya, polislerin huzur, güvenlik ve kardeşlik için mücadele eden kahramanlar olduğunu belirterek, Türk polisinin temsil ettiği değer ve mananın şan ve şerefle inşa edilmiş bir tarihle var olduğunu ifade etti.

"Türk polisi demek, herhangi bir ülkenin polisi demek değildir. Temsil ettiğiniz değer ve mana, şanla, şerefle inşa ettiğimiz bir tarihle var olmuştur."

Bakan Yerlikaya, polislerin vatanlarına, milletlerine ve bayraklarına sadakatle görev yaptığını belirtti. Türkiye'nin 100 yılı aşkın bir süredir büyük sınamalardan geçtiğini ve zorluklarla mücadele ettiğini ifade eden Yerlikaya, terör örgütleri ve FETÖ gibi tehditlere karşı milletin ve güvenlik güçlerinin dirayeti sayesinde başarılı bir şekilde mücadele edildiğini söyledi.

Tarlalara Gömülü 351 Kaçak Trafo Bulundu! Kaçak Elektrikle Mücadele Hız Kesmiyor Tarlalara Gömülü 351 Kaçak Trafo Bulundu! Kaçak Elektrikle Mücadele Hız Kesmiyor

Bakan Yerlikaya, konuşmasında şu önemli noktalara da vurgu yaptı:

"Sokaklarımızda, şehirlerimizde her türlü suç ve suçluyla amansız şekilde mücadele edeceksiniz. Teröre, zehir tacirlerine, kaçakçılara, organize suç örgütlerine göz açtırmayacaksınız."

"Hukuka bağlılıktan asla ayrılmayacaksınız. Kanunların size verdiği yetkiyi kullanırken sınırları asla aşmayacaksınız."

"Meslek hayatınız boyunca kanundan, hukuktan, ahlaktan, milletimize bağlılıktan ve devletimize sadakatten asla ayrılmayacaksınız."