İstanbul merkezli 7 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen büyük çaplı bir operasyonla, 'Şahinler çetesi' olarak bilinen suç örgütü etkisiz hale getirildi. İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen bu operasyon, kamuoyunda Şahinler olarak anılan, liderliğini Mehmet Şahin'in üstlendiği Organize Suç Örgütü üyelerine karşı gerçekleştirildi.

Şüphelileri yakalamak için İstanbul, İzmir, Muğla, Ankara, Ordu, Bartın ve Samsun illerinde toplamda 54 adrese yönelik eş zamanlı operasyon başarıyla tamamlandı.

Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi Türkiye'de Genç Nüfus Oranında Tarihi Düşüş: Yüzde 15,1'e Geriledi

Operasyon sonucunda, çete lideri Mehmet Şahin dahil toplamda 41 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon sırasında, 16 ruhsatsız tabanca, 660 fişek, 2 av tüfeği, 3 çelik yelek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ve nakit para ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun kahramanlarını tebrik ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz Milletimizin duaları sizlerle. HİÇBİRİNİZ YÜCE TÜRK ADALETİNDEN KAÇAMAYACAKSINIZ! ÜLKEMİZİN HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN CANLA BAŞLA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ." açıklamasında bulundu.